Historie van Maathoeve

streekwinkelDe naam maathoeve is ontleent aan de historie van de boerderij, de boerderij is gebouwd op op de “maatgronden”. De boerderij is gesticht door Maat Gerrit rond 1840. Hierdoor kreeg onze familie toen de bijnaam moatman.

De winkel is gevestigd in een gebouw van rond 1900 met de originele gebinten nog aanwezig, de sfeer van vroeger kun je nog steeds proeven.

Het gebouw diende vroeger als plek voor de brik waarmee men zondags naar de kerk ging, later na diverse verbouwingen werd het een veestal voor varkens, garage, speelschuur voor de kinderen en nu uiteindelijk een sfeervolle landwinkel.

De sfeervolle rietgedekte winkel is ingericht met oude antieke drukkerskasten, meubels gemaakt van oude kaasplanken en afgetimmerd met sloophout van onze oude woning. Op de hildes staan oude gebruiksvoorwerpen van vroeger gestald elk met zijn eigen verhaal.

In de winkel liggen boeken over het sallandse boerenleven en documentatie van historisch Heeten.

Kom eens bij ons aan en Proef de sfeer van onze landwinkel.
Peter en Agnes de Graaf

Neem contact met ons op

Het aanbod is steeds vrijblijvend en geschiedt onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Alle vermeldingen op de website worden geacht te goeder trouw te zijn verstrekt en geschieden steeds onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen. Maathoeve is niet juridisch aansprakelijk voor kennelijke fouten en omissies op haar website. Komt u nochtans iets tegen dat niet correct is, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.