Melkbrouwerij biologische melk-lettele16lettele mw03767 kopie 2

Duurzaam en Biologisch

De melkbrouwerij maakt haar producten op het erf van biologische boerderij Huis in ’t Veld. De melk komt van onze 45 MRIJ (maas, rijn, ijssel) koeien die zoveel mogelijk buiten grazen op kruidenrijke weides. We vinden het belangrijk dat de koeien hun natuurlijk gedrag kunnen vertonen. Daarom houden de koeien hun hoorns en loopt onze eigen stier in de kudde. Hiermee zorgen wij voor een goede basis voor het maken van de heerlijke zuivelproducten.

ECHTE MELK

Wij bewerken de melk zo min mogelijk. Het enige wat we doen is de melk pasteuriseren. Het vetgehalte van deze echte melk is afhankelijk van het seizoen. Het varieert door het jaar heen tussen de 4 en 5%. Echte melk dus!

VOLLE YOGHURT

De volle yoghurt wordt gemaakt van de verse volle melk van onze koeien. Deze melk wordt aangezuurd met een traditioneel yoghurtzuursel. Hierdoor ontstaat een volle romige smaak.

ECHTE KARNEMELK

Bij het karnen worden de vetbolletjes uit de melk geslagen; van die vetbolletjes wordt de echte boerenroomboter gemaakt. Boerenkarnemelk is een gezond en puur zuivelproduct dat bijzonder licht verteerbaar is. Het zal duidelijk zijn dat het maar heel weinig vet bevat; bij het karnen van de melk vormen de vetbolletjes immers de boerenroomboter. Wat overblijft, is de karnemelk, die dus veel minder vet bevat dan gewone melk. Boerenroomboter bevat uiteraard wel veel vet, maar is heel puur en natuurlijk en bevat geen verdere toevoegingen.

KEFIR

Kefir is een gefermenteerde melkdrank die zijn oorsprong vindt in de Kaukasus. Het wordt gemaakt van verschillende melkzuurbacteriën en gisten. Rauwe, ongehomogeniseerde melk heeft voordelen ten opzichte van verwerkte melk. Homogeniseren verhoogt de mate waarin melkeiwit negatieve reacties veroorzaakt in mensen met melkallergie. Pasteurisatie vernietigt een deel van de enzymen die helpen bij de vertering. Hierdoor wordt melk moeilijker verteerbaar.

Bel even of er voldoende zuivel op voorraad is om teleurstelling te voorkomen

0633104950

Neem contact met ons op

Het aanbod is steeds vrijblijvend en geschiedt onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Alle vermeldingen op de website worden geacht te goeder trouw te zijn verstrekt en geschieden steeds onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen. Maathoeve is niet juridisch aansprakelijk voor kennelijke fouten en omissies op haar website. Komt u nochtans iets tegen dat niet correct is, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.