Paardenmelkproducten - paardemelkerij t’Schanebroek - Luttenberg

paardemelk productenHoewel paardenmelk geen geneesmiddel is, heeft paardenmelk een positieve invloed op de algemene vitaliteit en op het functioneren van verschillende organen. Paardenmelk is qua samenstelling vergelijkbaar met moedermelk. Het bevat veel energie, ijzer, vitaminen ( A, B, B2, B12, C en E), mineralen en spoorelementen. Het eiwit bestaat bijna voor de helft uit albumine/globine (afweereiwitten). Dit gezonde natuurprodukt bevat weinig vet (± 1%) en is rijk aan eiwitten en melksuikers ( 5 à 6 %). De melk is licht verteerbaar en stimuleert de groei van goede bacteriën in de darmflora. De uitbreiding van deze goede bacteriën zorgt voor de verdringing van de slechte bacteriën, die de oorzaak zijn van vele aandoeningen. Zij produceren namelijk gifstoffen die de darmwand irriteren en in het bloed kunnen worden opgenomen. Een verkeerde samenstelling van de darm veroorzaakt tekorten in het lichaam van mineralen en vitaminen, met name vitamine K en de vitaminen uit de B-groep. Er treedt gebrek aan weerstand op, die een vergrote ontstekingsgevoeligheid en vatbaarheid voor infecties tot gevolg kan hebben. Door het drinken van paardenmelk wordt de darmflora hersteld en het bloed gezuiverd.

Door de samenstelling en de lichte verteerbaarheid van paardenmelk wordt het produkt ook gebruikt door mensen die aan kanker lijden. Het versterkt het lichaam en heeft vaak tot gevolg dat een chemokuur of bestraling beter kan worden verdragen en dat de bloedwaarden beter op peil blijven.

Omdat paardenmelk veel door huid opneembare vitaminen en mineralen bevat kan het een zeer gunstig effect hebben op vele huid- en haarproblemen. De verzorgingsproducten op basis van paardenmelk kunnen een herstellend effect op de huid hebben. Het gaat hierbij om o.a. huidverzorgende cremes, shampoo, hairconditioner, bodylotion, reinigingsmelk etc. In onze boerderijwinkel kunt u voor de cosmetica producten en voor de paardenmelk ingevroren, in poedervorm en in capsules terecht.

Neem contact met ons op

Het aanbod is steeds vrijblijvend en geschiedt onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Alle vermeldingen op de website worden geacht te goeder trouw te zijn verstrekt en geschieden steeds onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen. Maathoeve is niet juridisch aansprakelijk voor kennelijke fouten en omissies op haar website. Komt u nochtans iets tegen dat niet correct is, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.