Recept van de maand: Courgettelasagne

Benodigdheden:

  • Flinke courgette
  • Ui, of rode ui, paprika‚Äôs (verschillende kleuren)
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Bosje tuinkruiden, bijv. peterselie, bieslook, basilicum
  • Landwinkel paprika-groentejam
  • Pesto, Chilisaus
  • Geraspte kaas, blokjes zachte geitenkaas
  • Peper/zout (of zoutvervanger: zeekraal)
  • En een grote ovenschaal

Bereidingswijze:

Was de courgette en snijd hem met de kaasschaaf in lange plakken.
Snijd de paprika en ui in dunne ringen, hak de kruiden fijn.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje courgetteplakken,
vervolgens een laagje met paprika, laagje courgette, laagje ui, laagje courgette, enz. enz.
Tussendoor de kruiden, beetje paprika-groentejam, chilisaus, pesto, beetje kaas als smaakmakers er tussen doen.
Als laatste de blokjes geitenkaas en daarover weer geraspte kaas.

Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 150 graden.
Heerlijk als bijgerecht bij de barbecue, een brunch of een warme maaltijd.
Varieer lekker met verschillende kruiden en groenten zoals olijven, tomaat, champignons.

Eet smakelijk namens Agnes

Bekijk hier de assortimentslijst buffetten